Referenciák a Babahívogató Programról

Visszajelzés - immár Anyukáktól

an image

"Te nagyon jól tudsz szimbólumokban rajzolni'' - mondta egyik alkalommal Kriszti. Hogy én rajzolni? Ez idáig számomra elképzelhetetlen volt. Az első találkozásunkkor meg is ijedtem egy kicsit, hogy itt majd mindenféléket kell rajzolni, de egy pár alkalom után már vártam, hogy tollat ragadhassak. Ez csak egy azon dolgok közül, amire a Babahívogató Program hatással volt. Beszélgetéseink legfontosabb üzenete számomra az volt, hogy nézzek szembe a múlttal, bocsássak meg, engedjek el és mondjak köszönetet. Miután ezeket - könnyezve - megtettem, egy hatalmas tehertől szabadultam meg. Egy láthatatlan erővel küzdöttem, és én jöttem ki győztesen. Három hónappal a program befejezése után megtörtént az, amiért Krisztihez fordultam, amire már évek óta vágytunk, teherbe estem. A mai napig nagy szeretettel és hálával gondolok vissza a beszélgetéseinkre, az őszinte, felszabadító légkörre. Köszönöm, köszönjük Kriszti!"

Kati, várandós kismama

"Krisztina a Babahívogató Program során abban segített, hogy meglássam azt, a problémát sohasem önmagában kell keresni és orvosolni, hanem tágabb látókörben érdemes vizsgálni. Ha egy adott életterületen, pl meddőség, gyermek kérdés vmi nem működik, akkor lehet több terület sem működik jól. Együttesen érdemes áttekinteni és megoldást találni rá. Nekem Krisztina az önbecsülésem, önértékelésem és nőiességem megerősítésében segített. A beszélgetések közvetlen hagulatban, személyiségemhez igazodva szeretetteli hangulatban zajlottak. Érdekes volt megismerni önmagamat belülről sokkal mélyebben, visszatekinteni a múltamba, családomat és a kapcsolataimat megvizsgálni. Béklyóként estek le rólam a lelki terhek az egyes felismerésekkel és fokozatosan megerősödtem lelkileg. Nagyon sok segítséget kaptam, megnyíltak előttem ajtók az életben, és még abban az évben, 44 évesen, ötödik lombikra megérkezett a várva várt gyermekáldás is.Problémamentes áldott 9 hónap után kisfiunk megérkezett, egészséges, gyönyörű, ma már hat hónapos.Nagyon köszönjük a sok segítséget, azóta is tartjuk a kapcsolatot, mindenkinek meleg szívvel ajánlani tudom, keresse fel Krisztát."

Zsuzsi, 44 éves

"2015-ben, 4 év sikertelen babavárás után próbáltuk ki ezt a programot. Sokat jelentett, hogy az első beszélgetésen a párom is részt vett és már akkor is sok minden kiderült, hogy ki mit gondol és benne is elindult valami. Minden alkalommal elkísért és neki is volt ideje egy kicsit megállni és gondolkodni várakozás közben. Számomra egyértelműen hasznos volt nem csak az összegzés, hanem az alkalmanként megosztott gondolatok és a kérdések amelyek közben felmerültek bennem. Sokan nem mernek ilyen dolgokat kipróbálni és nekik üzenem, hogy lehet nem a program után egy héttel jön az eredmény, de valamilyen irányba el tud mozdulni az ember és nem csak topog egy helyben. És igen: érdekesség 2016-ban megtörtént a csoda és úton van, várjuk és biztos vagyok benne, hogy ennek a programnak is köze van hozzá. Még a párom is így gondolja, hogy ezek a foglalkozások jobban megérték a pénzt és energiát mint bármi egyéb. Utólag is hálás vagyok Kriszti türelméért, segítségéért és mindenkinek ajánlom egy próbát megér."

Ibolya, 21 hetes kismama

an image

"Sok mindent kipróbáltam: gyógyteát ittam, talpmasszázsra is elmentem (biztos van akinek ez bejött, de én már nevettem magamon, hogy hogy is gondolhattam, hogy majd ettől jön a gólya :) ), és csináltam azt a tornát is, ami után nem szabad lezuhanyozni... mégis az asszisztált reprodukciós osztályon kötöttem ki a párommal. Mindenkinek azt kell megtalálnia a kisbabához vezető úton, amire neki szüksége van - és lehet, hogy valakinek a talpmasszázs az, de nekem nem az volt. Valahol éreztem - mert szerintem ezt az ember érzi, de nehéz bevallani - hogy szükségem van segítségre. Mindent lehet, csak akarni kell, ezt régóta tudom - és ahhoz kellett a segítség, hogy valóban, gátlások és félelem nélkül akarjam a kisbabánkat. Egy önismereti kurzusnak is fel lehet fogni, ami segített, hogy bizonyos dolgokat más szemszögből is lássak, és talán csak ennyi kellett. Az is tetszett benne, hogy egy behatárolt időtartam alatt végzi az elemzést és értékelést, nem mint a legtöbb pszichológus (vagy talpmasszőr), hogy "hát nem tudni, hogy meddig kell járni hozzá, mert ez személyiség és probléma függő stb." - épphogy nem mondják hozzá, hogy "hát ezt addig el akarom húzni, ameddig csak bírja a pénztárcád, hiszen a megoldást úgyis neked kell megtalálod, nekem meg az az érdekem, hogy ez minél később történjen meg"... Kriszta egy következetesen felépített programon vezet végig, magamon is meglepődtem, de rengeteget beszéltem, ő pedig pont ott és akkor szólt közbe, amikor kellett, és pont azt mondta, amit kellett, ami más megvilágításba helyezte az elhangzottakat, és amitől esetleg féltem, már nem tűnt ijesztőnek, és ami talán a legfontosabb: sikerült jobban megismernem önmagamat. Minden alkalommal megkönnyebült a lelkem, minden héten alig vártam, hogy mehessek. Minden babát tervezőnek ajánlanám, nem csak azoknak, akiknél - ahogy ő mondaná - késik a baba. És ahogy vége lett a Babahívogató programnak, a kisbabám nem késlekedett tovább..."

Andi

"Egy izgalmas belső utazás volt a Krisztával történt beszélgetések sorozata. Mindig vártam az újabb találkozást, mert szerettetem a felmerült kérdéseket és a játékokat, teszteket, amiket együtt csináltunk. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne új összefüggéseket meglátni és megérteni a saját életével kapcsolatban. Nekem legalábbis ebben nagy segítségemre volt, és most is hálás szívvel gondolok vissza a találkozásainkra. Ráadásul pár hónappal később hozzánk is bekopogtatott a várva várt gólya."

Timi, 7 év után lett várandós

Visszajelzés - leendő Anyukáktól

"Szívből ajánlom Mindenkinek a Babahívogató Programot, nagyon örültem, hogy részt vehettem a 6 alkalmas konzultációkon Krisztivel. Minden alkalommal közelebb kerültünk a megoldásokhoz, olyan lelki problémáimra, amit azt hittem, hogy már megoldottam vagy már nincsenek Rám hatással, de ott lebegtek a felszín alatt. Sok mindenre sikerült fényt deríteni és megoldási javaslatot tenni. Elindultam egy jobb és nyugodtabb úton egy üres hátizsákkal a hátamon. Egy biztos a sikeres baba projekthez nem csak az egészséges fizikai állapot feltétel, hanem a lelki stabilitás és egyensúly is, amit sikerült megkapnom. Most már várom türelmesen, hogy mikor fog bekopogtatni a Gólya Hozzánk…"

Gabi, 34 éves

"Ritkán éreztem olyan tehetetlennek és üresnek magam, mint a harmadik sikertelen lombik után. Aki ugyanezt az utat járja, pontosan tudja és érzi, hogy mire gondolok. Kriszta oldalára, ebben a lelki állapotban, teljesen véletlenül (és tudjuk, hogy véletlenek nincsenek) bukkantam. Elolvastam a babahívogató programot és még aznap jelentkeztem is rá. Hogy miben is segített Kriszti? Nagyon jól esett olyan valakivel beszélgetni erről, aki teljesen kívülálló, de a témában teljesen kompetens személy. A megbeszéléseken Kriszti mindig oldott és nyugodt légkört teremtett. Segített a dolgok mélyére ásni és szívből remélem, hogy ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy édesanya lehessek."

Rita, 4. lombikra készültünk együtt - lelki oldalról

"Kriszta módszerére az interneten keresztül találtam rá. Elolvastam a könyvét ("Ha lelki okok miatt késik a baba") és éreztem, hogy személyesen is kell Vele találkoznom. A Babahívogató Program során sok minden világossá vált számomra, olyan dolgok is, amikről sosem gondoltam volna, hogy lelki gátja lehet a teherbeesésnek. Krisztának ez úton is hálásan köszönöm ezeket a beszélgetéseket, hogy teljes bizalommal fordulhattam hozzá és hogy rengeteget segített nekem. ;-) "

Eszter

"Igaz nem olyan rég vártuk a gyermekáldást, de kezdtem egyre csalódottabb, görcsösebb és türelmetlenebb lettem. Bár úgy gondoltam, hogy ez teljesen rendben van, hisz ki ne lenne az? Viszont párom úgy gondolta, talán jobb lenne, ha segítséget kérnénk. Beláttam, igaza van. Ekkor kerestem fel Krisztit, ki kedvességével és szeretetteljességével, segített felkutatni lelkemben azokat a gátakat, melyek igaz jelen voltak életemben, tudtam róluk, de sosem tudatosult, hogy igazából visszafognak abban, hogy igazán önmagam lehessek. Nehéz volt szembenézni ezekkel. Hirtelen összekuszálódott minden. Mostanra viszont minden világossá vált. Tudom mit kell ’tennem’. Hogy lehetek igazán ’én’, hogy lehetek egyszer Anya. Igaz még nincs Gyermekünk, de elindultam egy olyan úton, melyen egyre jobban érzem magam, kiteljesedtem és nem mellesleg, ahol egyre közelebb kerültünk Párommal egymáshoz. És mikor megjön Gyermekünk, egy érzelmileg stabil lábakon álló Családba fog érkezni. És ezt nagyon köszönöm, Kriszti! :-)"

Zsuzsi

"Bevallom őszintén, hétről hétre nagyon vártam az alkalmakat, mikor mehetek Krisztihez beszélgetni.:) Sok olyan dologra fényt derítettek ezek az alkalmak,amik napról napra segítették a vetélés és sikertelenség által felhalmozódott lelki sebeket begyógyítani. Kriszti tanácsaival és az általa adott házi feladatokkal pár hét alatt is sokat változott az életünk pozitív irányban! Úgy gondolom, mindenki megérdemel pár órát,amikor csak ő a fontos, és el tudja mondani a problémáit úgy, hogy nem csak meghallgatják, de segítenek is azokat megoldani. Mai napig fülemben csengenek Kriszti szavai,melyeket az utolsó alkalmon mondott, és ezek a szavak, tanácsok mindig erőt adnak, hogy pozitív tudjak maradni :)."

Nóri

Vissza a főoldalra