"Hogyan eshetnék végre teherbe? Már mindent kipróbáltam, amit mások ajánlottak, mégsem lettem várandós."


Ismerős a helyzet?

Veled is előfordul néha, hogy eleged van az időzített szeretkezésekből? Te is félsz, hogy a kapcsolatotok rámehet a "gyerekcsinálásra"?

Téged is kiborít a folyamatos, hónapról hónapra újra kezdődő várakozás? Hiszen folyamatosan várakozunk: az orvosi vizsgálatokra, az ovulációra, arra, hogy talán ezúttal nem jön meg...

Te is minden menstruáció után üresnek és szomorúnak érzed magad?

Számodra is egyre távolibbnak tűnik a remény, hogy valaha is anya leszel?

Hullámvölgyekben neked is az jár a fejedben, hogy nem akarod figyelgetni magadat többé, nem akarsz csalódni többé, és eleged van az egész baba-projektből?

Ismerem az érzéseidet, mert néhány évvel ezelőtt én is átéltem őket. Tudom, hogy sokszor szinte fojtogat a tehetetlenség amiért az orvosodnak csak egy vagy a sok betege közül, miközben te belefáradsz a kudarcokba, mert tudod, hogy gyerek nélkül nincs értelme az életednek.Ebben pedig egy új módszer lehet a segítségedre.

Pszicho-szomatikus. Hallotad már ezt a kifejezést? A szó első része - pszicho - a lelket takarja. A második - szomatikus - pedig azt jelenti testi jellegű. Tehát olyan folyamatokról van szó, amelyekben a testi és a lelki történések összekapcsolódnak. Például kínos helyzetben az ember elpirul, ijesztő hírt hallva elsápad, összecsuklik a lába.

Mindez azt bizonyítja, hogy a lelki tényezőknek erős kihatása van a testi működésünkre, akár még a betegségeink kialakulásához is hozzájárulhatnak. Sőt, ma már tudjuk, hogy bizonyos betegségek esetén az érzelmi tényezőknek kiemelt szerepe van: például szívinfarktus, gyomorfekély.

Manapság egyre inkább hangsúlyt kap az az elképzelés, hogy a termékenységi problémák nagy része is lelki okokra vezethető vissza.

Szerencsére ezek a bizonyos pszichés okok "előbányászhatóak" és feldolgozhatóak.

Ebben pedig egy új módszer lehet a segítségedre, amely az eddigiektől eltérően a termékenységi problémáidnak nem a testi, hanem a lelki okait próbálja felderíteni.

A módszerhez pedig egy könyv formájában juthatsz hozzá, amelynek a címe: Szeghy Krisztina: Ha lelki ok miatt késik a baba.


"Draga Krisztina! Szombaton délután megkaptam a könyvet és vasárnap már be is fejeztem(először, mert még biztosan százmilliószor el fogom olvasni). Hát mit is mondhatnék igy elsőre...nagyszerű könyv, a Jóisten áldja meg érte...Úgy érzem hogy utat mutatott nekem, hogy merre tovább, és ez nem a hormontartalmú gyógyszerek hada..Vannak témák, amik már nagyon régóta foglalkoztatnak, de így konkrétan még sosem foglalkoztam velük. Az igazat megvallva ez a könyv segített abban, hogy egy olyan területre is fókuszáljak, amit mostanáig teljesen kizártam...ez a lelkem és a lelki békém. Tudom, hogy a könyv hatására megváltozik jó irányba a párkapcsolatunk és remélhetőleg az egész életünk is. Nagyon szépen köszönöm! Szép napot!"

Ági

Hogyan segíthet neked a teherbeesésben ez a könyv?

- A meddőségi problémákat egy új, az orvosod által nem ismert nézőpontból közelíti meg: a lelki oldalról. Olyan információkat tudhatsz meg a teherbeesés lelki hátteréről, amelyeket még sehol sem hallhattál.

- A könyv segítségével beazonosíthatod mindazokat a lelki gátakat, amelyek megakadályozhatják, hogy teherbe ess, és amelyeknek a létezését még csak nem is sejted. Vagy ha tudsz is róluk, álmaidban sem gondolnád, hogy épp ezek miatt késik a gólya.

- Megtudod, mi is az az anyai minta, és mit jelent a várandósságod szempontjából, hogyan befolyásolhatja a teherbeesésedet.

- Felfedezed a hitrendszereidet, amelyeket kiskorodban a közvetlen környezetedből gyűjtöttél be, és amelyek nagyszerűen alkalmasak arra, hogy akadályozzanak abban, hogy kismama légy. És ha már rájuk bukkantál, egyúttal gyakorlatok segítségével segít ezek átalakításában is.

- A stresszről szóló elmélet és gyakorlatok segítségével megtanulod csökkenteni a rád nehezedő stresszt, amely a fogantatás egyik legfőbb akadálya.

- A könyv segít az esetleges korábbi vetéléseid feldolgozásában, így lehetővé teszi, hogy egy új lélek érkezzen az életedbe.

- Megtudhatod, hogy miért akadályozhatja, hogy kismamává válj:


• ha nem tervezett babaként jelentél meg a szüleid életében
• ha a szüleid fiúnak vártak
• ha a születésed nem volt komplikációmentes
• a szüleid válása
• a szüleid veled kapcsolatos elvárásai
• a túlzott precizitásod, esetleg tökéletességre törekvésed
• az édesanyád túlzott gondoskodása
• a párkapcsolatod minősége, az ezzel kapcsolatos elhallgatott gondolataid
• az édesanyádtól tanult mintáid
• a testednek (vagy bizonyos részeinek) az elutasítása
• a nőiességgel kapcsolatos elképzeléseid, mintáid, stb.

- Megtanulod másképp nézni a betegségeidet, megtanulod értelmezni az üzeneteiket, és ezáltal könnyebben megbirkózhatsz a saját, fogantatást akadályozó betegségeiddel.

- A könyvben rejlő ismeretek alapján megvizsgálhatod a párkapcsolatodat ezúttal a tudatalattid oldaláról is, és kiderítheted, vajon esetleg valamilyen párkapcsolati probléma akadályozza-e a baba érkezését.

- Megismerkedhetsz a meddőség spirituális nézőpontjával, amely segít átvészelni a kisbabád érkezéséig hátralévő, hiábavalónak tűnő, várakozással teli időt.

- Megismerkedsz a vonzás törvényével is, és gyakorlatokat is találsz, amellyel bevonzhatod az életedbe a kisbabádat.

- Kicsit bepillanthatsz a férfi meddőség pszichés hátterébe, ami hasznos lehet, ha a vizsgálatok szerint a párod oldaláról kell kicsit megtámogatni a fogantatást.

- És nem utolsósorban: segít, hogy újra hinni tudj abban, hogy te is hamarosan anya leszel, és segít, hogy elkeseredett, görcsösen síró asszonyból ismét pozitívan gondolkodó nővé alakulhass.

Össze vagy zavarodva, kétségbeesésedben már magad sem tudod eldönteni, miért adj ki pénzt, mit próbálj még ki, hogy végre teherbe ess?

Akkor azt javaslom, olvasd el ezt a könyvet, amely egy fél nőgyógyászati vizsgálat árába kerül, de a hosszú távú hatása pénzben nem mérhető. A megjelenése óta pozitív visszajelzések sokaságát kapom azoktól a nőktől, akiknek megváltoztatta az életét.

Miért jó Neked, ha elolvasod ezt a könyvet?

Mert segít hogy mielőbb átélhesd az anyaság örömét, hiszen te már régóta úgy érzed, hogy készen állsz rá. (A könyv elolvasásával pedig remélhetőleg megteszed ehhez az utolsó lépéseket is. )

Mert egy orvos, barát, vagy pszichológus sem ért meg annyira, és tud úgy segíteni, mint az, aki maga is átélte és a saját bőrén tapasztalta a meddőséggel járó érzelmi hullámvölgyeket.

Mert bár úgy érzed, hogy minden hónapban megadtátok a kellő esélyt a baba megfoganásához, a könyv elolvasásával válhat ez teljessé: hiszen akkor nemcsak testileg, hanem lelkileg is fel tudtok készülni maximálisan a baba fogadására.

Mert a könyv elolvasása után megszűnnek az ehhez hasonló gondolataid: „biztosan azért nem esem teherbe, mert korábban évekig nem akartam gyereket, vagy azért, mert talán mégsem nekem való az anyaság”.

Mert miután már minden gyógyteát és vitamint kipróbáltál, amit az interneten ajánlanak, ideje, hogy a lelkedet is csúcsformában hozd, és kidobálj belőle mindent, ami akadályozhatja, hogy végre anya légy.

Semmi rábeszélés, semmi tukmálás, csak egy kis segítség, ha szeretnél te is könnyedén teherbe esni, mint mások.

Vajon szükséged van-e erre a könyvre? Jó eséllyel igen, ha:

Még csak most vágtok bele a „babaprojektbe”, mert így hamar túlestek az esetleges lelki akadályok feldolgozásán, és remélhetőleg kevesebbet kell várnotok a gólya érkezésére, mint másoknak.

Ha csalódottak vagytok, mert már jó ideje vártok a kisbabátok érkezésére, hiába. Már mindent kipróbáltatok, ami csak a neten fellelhető, mégsincs eredmény. Ez esetben talán pont ez a könyv fog segíteni abban, hogy végre pozitív legyen a teszt, hiszen eddig valószínűleg csak a hormonokkal, ovulációval, hőmérőzéssel – tehát a termékenységi problémák testi oldalával foglalkoztatok. Itt az ideje megpróbálkozni a lelki oldal rendbe rakásával, hátha épp ez vezet eredményre.

Ha orvosi beavatkozások (pl. inszemináció, lombikbébi program) előtt álltok, mert a könyv elolvasásával elősegíthetitek az említett eljárások sikerességét. Több vizsgálat bizonyítja, hogy ha a nőnél a stressz és a szorongás szintje csökken, nő a teherbeesés esélye.

Aki már olvasta:

„Miután elolvastam a könyvet, úgy érzem, hogy ez nem csak könyv, ez több mint egy könyv! Miért is? Mert olvasmányos, elgondolkodtató és ezáltal reményt adóan segítő, ezért én inkább BABI-nak (Babát Akarók Bibliájá-nak) nevezném. Nem elég csak egyszer elolvasni, ennek a helye az éjjeli szekrényen vagy a könyvespolc azon részén van, ahonnan bármikor leemelhető. Én ezt a művet (nevezhetném akár így is, de nekem jobban tetszik a BABI) nem csak a „babát akarók”-nak javaslom, hanem szeretettel ajánlom családtagjaiknak is. Ugyanis összeszedett gondolataiddal megmutatod, hogy mi zajlik le (zajlódhat le) egy gyermeket akaró nőben és véleményem szerint ajánlatos, ha mindezt a környezete is ismeri. Köszönöm ezt a csodás ajándékot!"

Irén

"Pár hónapja rendeltem egy könyvet a www.babatakarok.hu oldalról, a címe: Ha lelki ok miatt késik a baba. (Egy édes kisbaba van az elején, tiszta rózsaszín minden, olyan jó ránézni... hátha bevonzza az ember. :) Úgy éreztem, hogy eljött az idő, hogy ezt megrendeljem akkor. Már az első 5-10 oldalon magamra ismertem, és sokat gondolkodtam olvasás közben is. Meg sok post-it-tel láttam el azokat az oldalakat, amelyek nagyon megfogtak, és bármikor felcsapom, el tudom olvasni. Mit ne mondjak, szép színes lett így a könyv. :)"

Timtsi

"Azt érzem, hogy sokkal nyugodtabb a lelkem, mióta a Babát akarok oldalról megvettem a könyvet. Sok minden van benne, amin el lehet gondolkozni, és át lehet értékelni."

Edit

"Nem tudom, hogy konkrétan része lennék-e a könyv célközönségének. 25 éves vagyok, még nem vagyok férjnél, viszont régebb óta párkapcsolatban élek. Az utóbbi időben egyre inkább foglalkoztat a gyermekáldás kérdése, nemsoká én is a várandós anyukák táborát szeretném gyarapítani. Mikor kézbe vettem a könyvet, úgy gondoltam, átlapozom, majd később esetleg alaposabban is átolvasom, de be kell valljam, annyira megtetszett a stílus, ahogy ír, hogy egy ideig le sem tettem a kezemből. Több ponton is bólogatva helyeseltem a leírtakon - summa summárum: nagyon köszönöm a könyvet, nagyon érdekesnek és hasznosnak találom! Remélem, hogy ha most elolvasom tüzetesen, és megfogadom a benne leírt tanácsokat, néhány év múlva nem kell a meddőség problémájával megküzdjek."

Imola

"Köszönöm a könyvet, nekem nagyon tetszett. Nagyon sok számomra hasznos dolog van benne, hozzáteszem, hogy a felét szinte végigbőgtem, mert előtörtek emlékek, de ezt mindenképpen jó értelemben írom le :). Sajnos azóta már kiderült hogy egy velem született rendellenesség akadályozza a teherbeesést :( Remélhetőleg műtéttel tudnak segíteni,mindenesetre a könyv sokat segített a pozitív gondolkodásban is :) A legjobban egyébként a könyv hangneme tetszett, nem egy szárazon megfogalmazott tényhalmaz, hanem amikor olvastam úgy ereztem hogy tényleg hozzám szólsz az oldalakon keresztül :) Köszönöm hogy hozzájuthattam ehhez a nagyszerű könyvhöz. Tovabbi jó munkát és sok sikert kívánok."

Marcsy


"Egy hete olvastam el a könyved, ami nagyon nagy hatással volt / van rám. Éppen pihenni voltunk a kedvesemmel Egyiptomban, nagyon sokat dolgozunk, és néha kell a lazítás. Személyes oka van természetesen, hogy elolvastam, és bevallom neked, hogy nem számítottam arra, hogy ma bárki is Magyarországon erről a témáról ennyire átfogó és hiteles könyvet tud írni. Hozzá kell tennem, olyan embereknek is ajánlottam már, akiknek van gyermekük, és semmilyen gondjuk nem is volt soha a gyermekvállalással. Úgy gondolom, sok olyan gyermekkorban összeszedett "lelki problémára" világítasz rá, aminek a felismerésében segítesz, és mivel sokan nem szívesen kérnek segítséget, így feloldhatnak sok olyan blokkot, amelyeknek a létezéséről mit sem tudnak, csak érzik, hogy nincsenek a helyükön, hogy valami nincs rendben az életükben."

Zsanett

Amit bónuszként megtapasztalhatsz a könyv elolvasásával:

1. Könnyebb lesz a fogantatásig tartó idegőrlő várakozás. Ezen időszakot – ha dolgozol magadon – stressz-mentesítheted (amellyel ugye a fogantatást segíted elő), és a hozzáállásodat tehetetlenből ismét reménytelivé és várakozásteljessé változtathatod.

2. A majdani várandósságod könnyebb, és remélhetőleg rosszullétektől mentes lesz, mert azok a problémák amelyek a közhiedelemmel ellentétben a terhesség alatti rosszulléteket okozzák, lelki eredetűek. Ezekkel a problémákkal pedig a könyvnek köszönhetően már a várandósság előtt megbirkózhatsz, tehát te lehetsz a rosszullétek nélküli, boldog és kiegyensúlyozott minta-kismama.

3. A szülés is könnyebb lesz, mert kevesebb szorongással kell megbirkóznod.

4. Jobb lesz a kapcsolatod a kisbabáddal mint más édesanyáknak, mert könnyebben megfogod érteni a szükségleteit, mint azok az anyukák, akik sosem olvasták ezt a könyvet. Ráadásul nem árt, ha tudod, hogy a kisgyermekek 6-7 éves korukig leképzik a betegségeikkel az édesanyjuk tudattalan mélyére süllyesztett problémáit. Egy anya annál jobbat nem is tehet a gyermekével, mint hogy megadja neki a lehetőséget arra, hogy az élete első éveit felhőtlenül boldogan, ne pedig az anyja szorongásainak a középpontjában töltse.

Mennyibe kerül?

A 260 oldalas, hiánypótló könyv bruttó ára:

5 200 Ft.

Postázási költség: 915 Ft.

A könyv postai ajánlott küldeményként kerül postázásra.

Fizetési lehetőségek: átutalás vagy postai csekk. Miután kitöltötted a megrendelő űrlapot, kapni fogsz egy díjbekérőt, amely tartalmazza a fizetéshez szükséges adatokat. Amint beérkezik a könyv ára, azonnal postázzuk a számodra.

Ha eleged van a tehetetlenség érzéséből, tegyél ellene! Vedd a saját kezedbe a sorsod irányítását, és rendeld meg ezt a könyvet.

RENDELD MEG MOST!


Postázási név:
Irányítószám:
Város neve:
Utca neve, házszám:
E-mail cím:
Számlázási adatok:

Milyen módon szeretnél fizetni?

átutalás
postai rózsaszín csekk

A rendeléshez el kell fogadnod az Adatkezelési szabályzatot.

elfogadom
nem fogadom el

Adatvédelem: Kérlek, hogy olvasd el az Adatkezelési szabályzatot. Itt tudod elolvasni: ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Apróbetű: Ez a megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, mely fizetési kötelezettséggel jár, és amelyre az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 5. és 6. §-ában foglaltak irányadóak. A szerződés a távollevők között kötött szerződésekről szóló 1999. (II.5.) Kormányrendelet hatálya alá tartozik. A megrendelés kitöltésével hozzájárulok az adataimnak az adatkezelési szabályzatban meghatározottak szerinti kezeléséhez. Tudomásul veszem, hogy adataimat az adatkezelő harmadik fél részére nem adja ki, illetve azokat a megrendelt könyv továbbításán kívül más célra nem használja fel.

Mi a teendőd csekkes fizetés esetén?

Rózsaszín csekkes fizetésnél vagy megvárod az általunk küldött, kitöltött csekket, vagy a postán kérsz egyet, amelyet a következő minta alapján kitöltve kell a postán feladni: csekk minta. Fontos tudni, hogy a csekkes fizetés a posta által felszámított többletköltséggel jár, míg az átutalásnak, vagy a banki befizetnek nincs plusz költsége.

Mi történik a megrendelést követően?

A megrendelést követően küldeni fogunk neked egy díjbekérőt, az általad megadott e-mail címre. A fizetési kötelezettségednek a számla fejlécében található adatok alapján tudsz eleget tenni. Miután a pénz beérkezett a bankszámlánkra, a könyvet becsomagoljuk neked úgynevezett "buborékos" vagyis légpárnás borítékba, és ajánlott küldeményként feladjuk a postán. A feladás napján e-mailben értesítünk arról, hogy a könyvet postára adtuk, így tudni fogod, hogy körülbelül mikor számíthatsz a megérkezésére. Ha akár a megrendelés, akár a szállítás kapcsán bármilyen további kérdésed, kérésed merülne fel, nyugodtan jelezd az szeghykrisztina@gmail.hu e-mail címen.

Külföldről szeretnél rendelni?

Természetesen erre is van lehetőség. Ez esetben a postaköltség a megrendelőt terheli. A postaköltség pontos összegéről - a célország megjelölésével - a szeghykrisztina@gmail.com e-mail címen kérhetsz információt.

Kívánom, hogy mielőbb átélhesd az anyaság csodáját!

a könyv szerzője

  • a Babát akarok! portál írója-szerkesztője
  • pszichológiai mentor, családsegítő konzulens
  • a Babahívogató Program megalkotója (www.szeghykrisztina)
  • a Csak Pozitívan Magazin állandó munkatársa  • Szakmai lektor: Faragó Melinda, pszichológus, család- és rendszerállító.

    TARTALOMJEGYZÉK