Babahívogató Program

an image

„Az asszonyi testben fogan, növekszik, benne valósul meg a mindmáig legtökéletesebb alkotás: az ember.”

Dr. Lux Elvira

Ha te is:

 • régóta vársz már hiába a kisbabátok érkezésére
 • túl vagy több sikertelen inszemináción vagy beültetésen
 • elveszítetted a magzatodat
 • úgy gondolod, hogy már a párkapcsolatod is megsínyli a baba utáni vágyatokat
 • félsz, hogy kifutsz az időből
 • ha már szégyellsz bemenni a patikába egy újabb csomag terhességi tesztért
 • azt érzed, hogy nem érted, miért büntet a sors
 • rettegsz, hogy soha nem lesz már gyermeked
 • elveszítetted szinte a reményt, és azt sem tudod, mit akarsz már valójában…
 • akkor bátran keress engem a Babahívogató Program keretében.

  Miben tudok segíteni neked?

  Közismert tény, hogy a testi folyamataink és a lelkünkben zajló folyamatok között összefüggés van. Ijesztő hírt hallva elsápadunk, összecsuklik a lábunk, kínos helyzetben elpirulunk. A lelki tényezők azonban nemcsak ilyen egyszerű „tüneteket” hozhatnak létre, hanem a testi működésünkkel szoros összefüggésben hozzájárulhatnak a betegségek kialakulásához is. Sőt, ma már tudjuk, hogy bizonyos betegségek esetén az érzelmi tényezőknek kiemelt szerepe van: például szívinfarktus, gyomorfekély. Érzelmi stressz esetén ugyanis az immunrendszer összeomlik, és megnyitja az utat a betegségek kialakulásához.

  Manapság egyre inkább hangsúlyt kap az az elképzelés, hogy a termékenységi problémák, illetve a várandósság sikertelen kihordása mögött is sokszor lelki okok húzódnak meg. A hormonrendszer jellegzetességei miatt főként a stressz, a babára „rágörcsölés” szerepét szokták hangsúlyozni, de valójában ennél sokkal bővebb a lehetséges okok listája, amely akár kisgyermekkorunkig, vagy még ennél is tovább: az anyaméhben átélt élményeinkig is visszavezethető.

  Én abban tudok neked segíteni, hogy közösen megtaláljuk, lehet-e lelki oka annak, hogy még nem érkezett meg a kisbabátok. Ebben célzott beszélgetések és szimbólumtesztek, illetve relaxációs gyakorlatok lesznek a segítségünkre.

  Értsd meg, hogy miért nem sikerül teherbe esned!

  Mindenkinél más és más lehet az az ok (vagy okok), amely akadályozza a fogantatást, vagy a várandósság sikeres kihordását. Fontos azonban, hogy megismerjük önmagunkat, megtudjuk, hogy mitől vagyunk olyanok, amilyenek éppen vagyunk, mert ha a várandósságunkat akadályozó tudat alatti tényezőket a tudatközelibe emeljük, máris csökken a termékenységünket gátló hatásuk.

  Már az óriási megkönnyebbülést hoz, hogy a folyamatos öngyötrő kérdés, a „mi lehet a baj velem?!” a beszélgetések során értelmet nyer, és mint egy lufi, megkönnyebbülést okozva kiröppen a gondolatainkból, ismét átadva a helyet a nyugodtabb, reményekkel teli babavárásnak.

  A program összesen 6 alkalomból áll. Öt alkalommal – lehetőség szerint heti rendszerességgel - segítő jellegű beszélgetések és egyszerű szimbólumtesztek használatával közösen keressük a meddőség mélyén rejlő esetleges lelki okokat, a hatodik alkalommal pedig egységbe foglaljuk az öt alkalom során előkerült lelki „mozaik-darabokat”, és egy más nézőpontból áttekintve újragondoljuk őket. A program rövid idő alatt előremozdító felismeréseket ad.

  Egy alkalom időtartama 50 perc, a díja 8.000 Ft.

  A konzultációk helye: Budapest, XI. kerület, Gellért tér

  Amennyiben szeretnéd, hogy együtt próbáljuk megkeresni miért késhet nálatok a gyermekáldás, kérlek, hogy a következő elérhetőségeim valamelyikén egyeztessünk időpontot:

  Telefon: 06/20-255-62-69

  Email:szeghykrisztina@gmail.com

  Szeretettel várlak a Babahívogató Programban!

  Szeghy Krisztina

  pszichológiai mentor

  családsegítő konzulens

  Vissza a főoldalra